Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor vitt och fluffigt med elvisp eller köksmaskin. 200 g mörk choklad (70%)Värm ugnen till 175 grader med varmluftsugn. Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form, ca 30*20 cm med bakplåtspapper (fukta gärna händerna med lite vatten när du trycker ut smeten så är det inte lika kladdigt)
Servera ostkakan ljummen eller kall tillsammans med vispad grädde och jordgubbssylt. Lägg den avrunna ostmassan i en bunke och plocka sönder den i småbitar, blanda med äggblandningen
Servera gärna omeletten med lite grönsaker. Häromkvällen gjorde jag en enkel omelett till middag. Det är perfekt att göra om man har lite kokt potatis över
Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den. Ena dagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenserad mjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.