1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 msk strösocker ½ dl vetemjöl 500 g KESO® cottage cheese ekologisk naturell 3 dl Arla® ekologisk vispgrädde 1 dl hackad mandel 2 hackade bittermandlar 2 dl hjortronsylt 2 dl Arla® ekologisk vispgräddeGör så här Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg och socker. Rör i resten av ingredienserna. Häll i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen 35-45 min. Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde.
Idag tänkte jag bjuda er på Ostkaka som är gjord på keso. Vi åt det till kvällsmat i veckan då jag hade en burk keso som jag inte ville slänga innan vi åkte iväg
Tycker man att också det känns för långrandigt kan man i skydd av mörkret och utan att berätta det för en levande själ svänga ihop en fuskvariant med hjälp av keso
Vispa äggen med honungen tills det är fluffigt, tillsätt bittermandelolja (häll först upp lite i korken och droppa därifrån så det inte blir för mycket), mjöl, nöthack, grädde och keso i nämnd ordning tills det blandats
Ostkaka är himla gott, men den "riktiga" småländska ostkakan med ostlöpe tar sin lilla tid att göra så därför fick det bli en busenkel snabbvariant med keso, så mumsigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.