3-4 vitlökar. Börja med degen. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken och häll sen ner vätskan i bunken med jäst och blanda så jästen löser sig
Jätte goda turkiska linsbiffar med bulgur. Åt dom första gången hos min turkiska grannar. Skölj linserna och lägg i en kastrull och koka upp med 8-9 dl vatten
Ingredienser Portioner. 12 st 300 g potatis 1 squash 3 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ask färsk persilja (à 20 g) olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
/ 10-12 st plättar. 700-800 g grovriven squash. / 10-12 st plättar. 700-800 g grovriven squash. Ursprungsreceptet, som jag tog mig friheten att ändra lite på till receptet nedan i min stil, hittades på den inspirerande bloggen 56kilo, kolla gärna också det receptet här
Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, riven lök och vitlök, ägg, salt, peppar, spiskummin och paprikapulver
561 kcal33,7 g protein33 g fett30,3 g kolhydraterTurkiska köttfärsspett med bulgursallad, 4 port1 liten zucchini2 paprikor (gärna gul och röd)1 stor rödlök1 msk olivolja1 tsk rosmarinflingsalt, svartpeppar500 g nötfärs½ dl turkisk yoghurt1 ägg1 liten vitlöksklyfta1 tsk spiskummin1 krm cayennepeppar½ tsk salt1 msk olivolja1 ½ dl bulgur2 dl turkisk yoghurt1. Sätt in grönsakerna i mitten av ugnen 5-10 minuter. Ta ut plåten och lägg på spetten, pensla med olivolja och ställ sedan in plåten i ugnen ytterligare 10-15 minuter. Turkiska köttfärsspett med bulgursallad, 4 port
Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
500 g lamm eller nötfärs1 gul lök1 tomat1 tsk kanel1 knippa bladpersilja1-2 vitlöksklyftorsalt och pepparOlja till fritering (hellst solros, men blanda annars lite som du villTillbehör, tex
Veganska turkiska kebabspett, ca 10 stycken. 1-2 tsk citronjuice. 0,5-1 dl olivolja. 1-1/2 färsk röd chili. Starta grillen eller ugnen och grilla över direkt värme (direkt över kolen) med lock i ca 3-4 minuter per sida tills de fått fin färg och är lätta att vända. Om du grillar dem i ugnen, sätt på ugnen på grilleffekt på 250 grader och grilla dem i 4-5 minuter per sida liggandes på bakplåtspapper. 1-2 tsk citronjuice. 1 burk med hel grillad paprika á 500 g 0,5-1 dl olivolja. Juice från 1/2 citron 1-1/2 färsk röd chili
Dax för pannbiffar var det igen. Riktigt gott. Matvete är någon vi använder ofta istället för ex ris. Nu tycker jag det är tom godare än pasta/ris och 100 ggr nyttigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.