Det finns många olika sätt att göra pajbotten på – det gäller bara att vara lite kreativ och tänka utanför boxen för att hitta en bra botten som är fri från vetemjöl
Ingredienser Portioner. 12 st 300 g potatis 1 squash 3 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ask färsk persilja (à 20 g) olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Riv squashen groft. Blanda lök, ägg, mjöl, krydda. med salt, peppar. Sen steker man i en. plättlagg. Såsen. Skala och riv morötterna och stek dem i lite olja
Till lunch blev det en klassisk kylskåpsrensning på det vi hade kvar, vilket resulterade i squashplättar med en röra på svamp och mozzarella & en sallad
Squashplättar med skagenröra. Dagens lunch blev squashplättar som jag serverade med skagenröra. Vilket härligt väder vi har haft i helgen, solen har skinit och snön håller på att smälta bort
Squashplättarna som blev över sparade jag till min veggo mamma. Ett tips från min kära klasskamrat. Jobbar fortfarande på att få alla i klassen att dela med sig av något smarrigt
Squashplättar1 kg riven squash2 charlottenlökar, finhackade4 ägg2 dl vetemjöl1 tsk salt1 krm vitpepparBlanda samman ingredienserna och låt vila någon kvart
Denna lilla förrätt gjorde min sambo en gång när vi skulle äta en gómiddag tillsammans. Till en början var jag mycket skeptisk, men när vi väl satt till bords och jag tog en tugga insåg jag att det var riktigt mums
Det slog mig när jag blandade i örterna i den här rätten att det nog är en typisk sommarrätt, fräsch av myntan och persiljan, salt av osten och frasig som rösti
6 - 8 portioner. 1. Skala squashen, riv den medelgrovt och lägg i en bunke. Tillsätt persilja och dill. 2. Mosa osten grovt med en gaffel och dela den i små bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.