Vårkänslor Jag önskar all mina läsare en trevlig långhelg. Från och med idag lägger jag in lite gamla favoriter på min andra blogg, Birgittas Mat i Dalarnas Tidningar
Dom fick även fått utmärkelse SM-mathantverk 2016 i SkellefteåHär fick jag nu turen att få lite ost för göra något recept på oste, och på ganska snabbt att dom här bakelserna skulle passa fin fint tullen skaldjursbuffén, eller som en förätt på något sättDom blev riktigt goda medlen rökta osten
Detta recept har en italiensk touch men jag gjorde faktiskt denna rätt för första gången på Ölstugan 1892 Tullen som serverar svensk husmanskost, det är inte riktigt svensk husmanskost men nästan alla råvaror finns att hämta i vårt land
Also makes a hole in the middle, for this I used the bottom of a small tulle but whatever you have is of course good as long as it is round and less than the donut itself
4 dl florsocker. 14 msk vatten. 12 krm citronsaft eller ättika (valfritt)Blanda florsocker med 1,5 msk vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke till en jämn glasyr
Det här har varit en vecka då jag ätit vegetariskt till middag fyra av fem vardagskvällar. Närapå oavsiktligt, men det avspeglar vår nuvarande trend i köket
Förr i tiden drygade man ut mjölet i brödet med ärtmjöl, potatis och vid riktiga nödår med bark. Potatis i bröd blev riktigt lyckat och därför finns det kvar recept med potatis
Det knorrades lite i stugorna över att en kedja skulle ta över det gamla genuina Götas, men snart var det hela glömt och i dag är Tullen en självklar träffpunkt
Trevliga ställen allihop, men i slutändan måste jag nog säga att jag gillade Ölstugan Tullen bäst. Hursomhelst så kom vi till slut ner till Ölstugan (1892) Tullen som nyss hade öppnat. 3 Små Rum är bäst för en ölnörd med all den ölen som finns där, men Tullen är nog trevligare när man bara vill ha några goda öl utan att vara för nördig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.