12 krm
citronsaft eller ättika (valfritt)Blanda florsocker med 1,5 msk vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke till en jämn glasyr. Späd om det behövs med en halv msk vatten lite i taget tills glasyren precis är smidig och kan droppas över det du vill ha den till. Sockerglasyren är klar att använda - helst inom kort för den torkar på ytan. Rör ihop igen om den torkat och tillsätt ev. några droppar vatten. Ringla eller droppa över kakor eller bred ut glasyren över det du önskar garnera. Låt glasyren stelna 30 minuter. Vill du spritsa ut glasyren så fyller du den i en spritspåse med en smal tull på några mm. Ska du inte använda den direkt så täck över den med plastfilm så den inte torkar. Rör ihop den innan du använder den.
Chokladströssel, kakao, finhackade nötter eller kokos Recept på saffransbollar hittar du HÄR. Du kan lägga bollarna i små formar eller direkt på ett fat
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
) Det är också gott att ha bär eller skivad frukt tillsammans med krämen mellan de båda lagren. Denna tårta hade vi både på midsommarafton och på Hugos kalas
Servera grädde eller vaniljsås till. Man kan byta ut ananasen mot päron eller persikor om man så vill. Häll i gjutjärnspannan eller i en tårtform, ca 22 cm
Stick potatis och sill på tandpetare, klicka på crème fraiche och strö på hackad dill eller gräslök. Plockmat kan man verkligen variera i det oändliga, att låta säsongens utbud i affären styra valet är bara ett sätt att förändra
Röran är jättegod till färsbiffar och pasta, vegetariskt eller varför inte med lite bacon. 1 kruka hackad färsk timjan eller basilika eller oregano - eller flera sorter. 1 kruka hackad färsk timjan eller basilika eller oregano - eller flera sorter
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.