Glasyr eller sockerglasyr
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl florsocker
  • 14 msk vatten
  • 12 krm citronsaft eller ättika (valfritt)Blanda florsocker med 1,5 msk vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke till en jämn glasyr. Späd om det behövs med en halv msk vatten lite i taget tills glasyren precis är smidig och kan droppas över det du vill ha den till. Sockerglasyren är klar att använda - helst inom kort för den torkar på ytan. Rör ihop igen om den torkat och tillsätt ev. några droppar vatten. Ringla eller droppa över kakor eller bred ut glasyren över det du önskar garnera. Låt glasyren stelna 30 minuter. Vill du spritsa ut glasyren så fyller du den i en spritspåse med en smal tull på några mm. Ska du inte använda den direkt så täck över den med plastfilm så den inte torkar. Rör ihop den innan du använder den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.