Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkoktaäpplen med Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Då är det viktigt att du rör om glassen minst tre-fyra gånger i timmen. Karamelliserade äpplen. äpplen. Kör in i ugnen ca 10-15 minuter. 4 äpplen ( medelstora). 4 äpplen ( medelstora)
Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
2 msk ättikssprit 12%-ig. Rensa fisken och ta bort huvud och fenor. Skölj. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Koka upp lagen och lägg i fiskbitarna och låt sakta koka i 10 minuter
1-2 l vatten. 5-6 stjälkar bladpersilja. 5-6 vita pepparkorn, krossade. Lägg försiktigt i laxen, skinnsidan neråt och låt sjuda ca 4-5 ninuter, beroende på tjocklek, dra av pannan från värmen och låt svalna i buljongen. 1-2 l vatten. 5-6 stjälkar bladpersilja. 5-6 vita pepparkorn, krossade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.