Mixa nötterna en stund, men inte sådet blir mjöl utan det ska vara lite bitar att tugga på. Blanda ner lakrits, kakao och vanilj och mjölet så konsistensen blir bättre sådet går att rulla bollar
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar som du sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
När jagvar hemma hos min väninna Mona för några dagar sedan, bjöd hon på de har rutorna och jag hann knappt svälja den första tuggan innan jag gastade attdet här receptet måste jag ha, alltsåsååå goda
-) Såjag är långt ifrån trött på köttbullar och jag har inte ett dugg emot att stå en stund och rulla dem, trots måndag kväll efter första arbetsdagen på ganska lång tid
Egentligen kanjag inte förklara varförjag vid de här stresstillfällene tar till pannkaksmix till raggmunkar när jag aldrig använder det till vanliga pannkakor
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kantidenvariera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut attvara klara innan avbryter man bara tidigare
Jag får uppdatera inlägget om några dagar, då vet jag om det funkar att göra storsats och ha i kylen eller om jag blev tvungen att slänga hälften för attdet inte var gott dag tre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.