Då tror jag den här blandningen jag gjorde på två recept kan passa er, det är en chokladkaka som nästan är som en kladdkaka med en glasyr som brukar finnas på traditionella kärleksmums
MonteringLägg chokladkakanpå nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv. Kavla ut mellan två bakplåtspapper ca en halv centimeter tjockt till samma storlek som chokladkakaformen
Låt kakan svalna helt, pudra med kakao och skär sedan upp. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Skala sedan 2 stora rödbetor, eller 4 medelstora, skär upp dem och koka dem tills de blivit mjuka. Blanda sedan ner resterande ingredienser i bunken med rödbetspurén och blanda med en sked, låt smeten vila i cirka 5 minuter så fiberhusken sätter sig. Ta sedan fram en brödform, jag hade ingen i mindre format så jag delade av min form med en bit folie så kakan blev cirka 10 cm lång och ungefär 5 cm hög. Smörj formen med kokosolja och ställ in i ugnen i 37 minuter
Vispa ägg och äggula tillsammans med en tredjedel av sockret till ett luftigt skum. Tillsätt chokladblandningen i äggskummet lite i taget och rör med slickepott till en jämn och luftig smet
En vanlig chokladkaka, men ovanligt saftigt & smakrik Servera med lite nyskördade jordgubbar, och kanske lite lättvispad grädde så är det en given succé
Här i kombination med en mjuk fluffig botten. Choklad och tosca, vem kan motstå detta. Tosca. MUMS. Nu i höstmörkret får man unna sig lite smaskiga saker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.