Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplenmed Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Det blev vackert med så små äpplen i en paj eftersom att jag kunde skära och baka dem i halvor. Nötmjölerna karamelliseras lätt med lönnsirapen under bakningen så degsmulet får en knäckig smak
Blanda bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten tillsammans med smör och mjölk. 11 st äpple. 5 dl mjölk 1 st äpple 1 msk maizena 1 msk strösocker 1 tsk kanel Toscasmet 100 g smör 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1. 1Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 1Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor
Servera med turkisk yoghurt och lite mer honung. 1 äpple1 msk russinnågra kaplsar kardemumma mortladyoghurt av turkisk karaktärhonung1 tsk pumpafröHacka äpple och stek i lite smör ringla lite honung över och kardemumma. 1 äpple. 1 msk russinnågra kaplsar kardemumma mortladyoghurt av turkisk karaktärhonung
Gör toscatäcket medan kakan är i ugnen. Låt kakan svalna/kallna och servera med en klick grädde. Snart iväg till jobbet men innan det tänkte jag hinna med lite träning, jag börjar sakta men säkert känna mig bättre efter en långdragen förkylning och igår blev det 15 km PW och av dem sprang jag ca 2,5 km. 3 äpplen (skalade och skivade i klyftor)
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka medkardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Jag har varit hemma i Edsbyn för första gången sedan i somras och när man har möjlighet att åka hem ungefär en gång i halvåret så finns det väldigt mycket man vill hinna med att göra och väldigt många att hinna träffa, då måste jag faktiskt prioritera det framför att sitta här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.