Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplenmed Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Det blev vackert med så små äpplen i en paj eftersom att jag kunde skära och baka dem i halvor. Jag har pallat mina äpplen längs en promenadväg och vet inte riktigt vilken sort de är
Töm kardemummakapslarna och rosta kärnorna lätt tillsammans med kryddpepparkornen. Nu har butternutten (låter ungefär som på dålig engelska med Göteborgsdialekt) stått i skafferiet alldeles för länge och det fick helt enkelt bli att ta tjuren vid hornen och laga något av den
Tur att han äter frukt i alla fall, annars vet jag inte vad jag skulle göra med honom. För den som inte äter honung - ersätt med lönnsirap eller vanlig sirap
Då skärs tunna, tunna skivor med vass kniv. Smaka av med salt och peppar. Garnera med finskuret syrligt äpple och lite fina salladsblad samt hyvlad pecorino
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka medkardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Jag har varit hemma i Edsbyn för första gången sedan i somras och när man har möjlighet att åka hem ungefär en gång i halvåret så finns det väldigt mycket man vill hinna med att göra och väldigt många att hinna träffa, då måste jag faktiskt prioritera det framför att sitta här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.