Torskgryta med chorizo
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Torskgryta med chorizo 2 port + matlåda
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 150 g chorizo i skivor
  • 300 g coctailtomater
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1½ dl vitt vin, går utmärkt med matlagningsvin
  • 400 g potatis, fast sort skalade och i bitar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • salt och svartpeppar
  • 400 g torsk i bitar
  • citronsaft efter smak
  • Fräs lök, vitlök och korv på låg värme i en stekgryta tills löken är mjuk utan att den får färg.
  • Tillsätt tomaterna, potatisen, buljongen och vinet i grytan.
  • Häll i örter, salta och peppra och smaka av.Låt grytan koka upp och sedan småputtra under lock tills potatisen har mjuknat.
  • När potatisen är mjuk så läggs fiskbitarna ner i grytan och de får puttra med ca 5 minuter, tills fisken är vit och fast.
  • Smaka av med kryddor och citronsaft och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.