Den här torskgrytan slängde jag ihop i söndags. Några selleristjälkar fick också åka med. Hacka vitlöken och fräs i olja i en stor gryta tillsammans med ingefära och currypasta
Jag måste bara dela med mig av någonting jag mer eller mindre lever på. Jag hade ärligt talat aldrig ätit det, vad jag vet i alla fall, och det är rödalinser
Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 12 timmar (eller häll kokhett vatten över dem och låt stå 1 timme). 0,75 dl torkade rödalinser. 0,75 dl torkade rödalinser 0,5 dl linfrön 1,5 dl pumpakärnor 1,5 msk fiberhusk 0,75 tsk salt 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk spiskummin 1 msk olivolja 2 dl kokande vatten ev flingsalt att strö över
Tillsätt röd currypasta och sambal oelek och låt fräsa med någon minut. Smaka av med salt. Låt småkoka/sjuda i grytan ca 5 min och tillsätt sedan spenaten +strimlad paprika och låt koka med sista 3-4 minuterna tills fisken är klar
Tar gärna emot fler recept med valnötter och rödalinser, den perfekta kombon. Har som ovana att höfta med ingredienser, men den kan inte bli misslyckad
Ta av medan de fortfarande är lite fasta och häll av vätskan. Supersnabb pastasås på rödalinser, morot och champinjoner fick det bli här innan vi for till badhuset idag
Fördelar med att vara matbloggare är att man kan äta av maten man har lagat. - När "pannkakor" är färdiga lägg de på en bakplåt och toppa med rödbetshummus, avokado och körsbärstomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.