Ingredienser Portioner: 4 520 g torskfilé 3 msk olivolja salt och peppar 4 portioner bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn) 250 g edamamebönor 1/2 gurka 1 rödlök 2 tomater 1 msk vitvinsvinäger 1 kruka mynta Lägg till i inköpslistan
Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomater och spenat
Torskmed spenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msk smör
4 900 g fast potatis Kräftröra 1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) 2 tomater 1/2 rödlök 1 ask dill (à 20 g) 2 dl smetana salt och peppar Torsk 400 g torskfilé 1/2 dl vetemjöl 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Fördela på spenaten och toppa med skivad tomat. Fräs spenaten i olivolja tillsammans med vitlök. Om man råkar ha ett fiskblock i frysen… och söta goda tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.