10.5 kg
rödbetor2 liter vatten till kokningenInläggningslag1 dl ättika (12%)2 dl socker3 dl vattenRengör rödbetorna under vatten. Koka dem sedan mjuka i en kastrull. Det tar 20-50 minuter beroende på storlek på rödbetorna. Skiva rödbetorna och lägg den i en väl rengjord glasburk. Koka upp ättika, socker och vatten och häll den lagen över rödbetorna i burken. Se till att lagen täcker rödbetorna. Sätt på locken och ställ rödbetorna kallt. De är färdiga att ätas efter ungefär två dygn. Tips! Små rödbetor kan läggas in hela! Hållbarhet Inlagda rödbetorna håller sig upp till 12 månader om de förvaras i kylskåp eller sval i lufttäta glasburkar.
Skölj rödbetorna men låt skalet vara kvar. Koka upp allt till lagen och häll ned de skivade rödbetorna och sjud ca 5-10 minuter. 1 ½ kg färska rödbetor. 7 dl silat rödbetsspad (det du får när du kokat rödbetorna)
1 sats 2 tsk salt 2 l vatten 1 kg rödbetor med blast Lag 9 dl vatten 2 dl ättika (12%) 3 dl strösocker 10 vitpepparkorn 10 hela nejlikor 2 lagerblad 1 cm pepparrot Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Översta hyllan i vårt kylskåp består just nu av ett helt gäng tunga burkar med diverse godsaker i - pappas ättikskurka och saltgurka, inlagdarödbetor och plommonmarmelad
Mina inlagdarödbetor. Vänta minst ett dygn innan du äter de inlagda betorna. För ett tag sedan fick vi några hemodlade rödbetor av min pappa som han odlat i sitt land
I. n. l. a. g. d. s. i. m. e. k. p. r. ,. ö. b. t. o. c. h. 1. 4. f. u. 2. 0. 5. 7. A. 3. K. R. S. P. j. ½. Ä. (. %. ). v. ä. L. å. F. V. C. T. -. l l. a t. d l
2 rödbetor à 65-150 g. Koka upp ättika, socker och 1,5 dl vatten till sockret löst sig. Låt svalna. Finhacka persilja, rödbeta, skiva schalottenlök och blanda med kapris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.