Inlagda rödbetor
www.letarecept.se
www.letarecept.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0.5 kg rödbetor
  • 12 liter vatten till kokningen
  • 11 dl ättika (12%)
  • 12 dl socker
  • 13 dl vatten
  • 10.5 kg rödbetor2 liter vatten till kokningenInläggningslag1 dl ättika (12%)2 dl socker3 dl vattenRengör rödbetorna under vatten. Koka dem sedan mjuka i en kastrull. Det tar 20-50 minuter beroende på storlek på rödbetorna. Skiva rödbetorna och lägg den i en väl rengjord glasburk. Koka upp ättika, socker och vatten och häll den lagen över rödbetorna i burken. Se till att lagen täcker rödbetorna. Sätt på locken och ställ rödbetorna kallt. De är färdiga att ätas efter ungefär två dygn. Tips! Små rödbetor kan läggas in hela! Hållbarhet Inlagda rödbetorna håller sig upp till 12 månader om de förvaras i kylskåp eller sval i lufttäta glasburkar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.