fina fisken

fina fisken

Grekisk inspirerad torsk

Grekisk inspirerad torsk

Krydda fisken runt om med salt. Ställ tillbaka formen i mitten av ugnen tills fisken är. Ställ tillbaka formen i mitten av ugnen tills fisken är
Piggvar med sandefjordsås

Piggvar med sandefjordsås

Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den i rikligt med saltat vatten tills den är mjuk och lägg sedan i en vanlig potatispress, blanda med salt smör och äggulor
Kräft- och tomatströmming

Kräft- och tomatströmming

600 g strömmingsfilé salt 1 dl dill, finhackad 3-4 dillkronor 1 msk dillfrö 0,5 dl tomatpuré 2 dl grädde
Fisk med potatisstomp och remouladsås

Fisk med potatisstomp och remouladsås

Se till att fisken blir ordentligt täckt. Fritera fisken tills den blir gyllenbrun. RemouladsåsLåt de picklade grönsakerna (pickles) rinna av i en sil så att de blir av med vätskan
Tonfisklåda

Tonfisklåda

) Krydda med salt och peppar och blanda till sist ner tonfisken. 50 gram margarin. 12,5 msk vetemjöl. 13,5 dl mjölk
Torsk i ugn med citron- och dillsås

Torsk i ugn med citron- och dillsås

Häll såsen över fisken. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter (om fisken är tinad). Torsk i ugn med citron- och dillsås

Underbara Långhelg!

Hur lovely är det inte att vakna på en söndag och veta att det är hela två dagars ledighet kvar framför en

Stekt lax med Sandefjordssås

Koka upp grädde, crème fraiche och smör i en tjock-. bottnad kastrull. Smula i en fiskbuljongtärning och
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Lägg fisken i en smord ungssäker form. Spritsa potatismoset över fisken. Jo, jag vet att det egentligen skall vara sjötunga med rödtungan är så god att den duger bra
Allt gott med tonfisk: Tuna melt

Allt gott med tonfisk: Tuna melt

Låt tonfisken rinna av och rör sedan ihop den med majonnäs, lök, salt och peppar. Tuna melt är en amerikansk klassiker – en härlig varm macka med tonfiskröra och smält ost
Panerad torsk stekt i ugnen

Panerad torsk stekt i ugnen

Vi åt fisken med kokt potatis, gröna ärter och kall vit sås, sån man fick i skolan du vet… Jag tycker den är så god
Skolans panerade fisk med kall dillsås

Skolans panerade fisk med kall dillsås

Rimmlag1 l vatten 1 msk salt 300 g torsk (fryst upptinad torsk funkar). 1Panering4 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 0,5 dl vatten 2-3 dl pankoströbröd