Stuvade morötter
www.letarecept.se
www.letarecept.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 1 vatten
  • 1 salt
  • 13 msk vetemjöl
  • 15 dl mjölk
  • 11 msk margarin
  • 12 krm salt
  • 10,5 krm vitpeppar
  • 14 moröttervattensaltStuvning3 msk vetemjöl5 dl mjölk1 msk margarin2 krm salt0,5 krm vitpepparSkala morötterna om de inte är färska. Skär de sedan i slantar och koka dem i lätt saltat vatten tills de nätt och jämnt är mjuka, ca 10 minuter, men tiden kan variera. Häll bort vattnet. Blanda vetemjölet med 1 dl mjölk i en kastrull. Blanda i resten av mjölken tillsammans med margarin, salt och vitpeppar. Koka 3-5 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Blanda ner de kokta morötterna i stuvningen och servera. Tips Blev stuvningen för tunn kan man vispa ut lite vetemjöl i kall mjölk och tillsätt lite i taget under omrörning tills rätt konsistens uppnås. Blev morotsstuvningen för tjockt kan man tillsätta mer mjölk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.