14 moröttervattensaltStuvning3
msk vetemjöl5 dl mjölk1 msk margarin2 krm salt0,5 krm vitpepparSkala morötterna om de inte är färska. Skär de sedan i slantar och koka dem i lätt saltat vatten tills de nätt och jämnt är mjuka, ca 10 minuter, men tiden kan variera. Häll bort vattnet. Blanda vetemjölet med 1 dl mjölk i en kastrull. Blanda i resten av mjölken tillsammans med margarin, salt och vitpeppar. Koka 3-5 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Blanda ner de kokta morötterna i stuvningen och servera. Tips Blev stuvningen för tunn kan man vispa ut lite vetemjöl i kall mjölk och tillsätt lite i taget under omrörning tills rätt konsistens uppnås. Blev morotsstuvningen för tjockt kan man tillsätta mer mjölk.
Tillsätt ärtorna och morötterna rör om försiktigt. 680 g ärtor och morötter. Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör ordentligt så du inte bränner det
Stuvademorötter är klart att servera. Häll av morötterna och vänd ner dem i stuvningen. 500 gram morötter, vintermorötter eller knippmorötter. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter medan du förbereder morötterna. Skala morötterna och skär dem i sneda 0,5 - 1 cm breda slantar. Späda knippmorötter tar ca 4 minuter. Vanliga tjockare morötter typ vintermorötter tar 10-15 minuter
Skala och skär morötterna i centimeterstora tärningar. Häll på grädde, koka upp och låt puttra tills du tycker morötterna är lagom mjuka, rör om då och då
Skala och hyvla morötterna i tunna skivor. Lägg ner morötter, lök och vitlök. Tillsätt crème fraiche och låt rätten småputtra någon minut tills morötterna är mjuka
Morötter. Skala och skär morötterna i slantar. 6st morötter. Lägg sedan i morötterna och låt de koka i 30 minuter eller tills de är mjuka. Bacon kan även stekas utan något extra fett, eftersom baconet är så fett ändå 6st morötter
Koka de skivade morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten. Krydda och vänd ned morötterna. ca 500 g morötter, skivade. ca 500 g morötter, skivade 2 msk smör 3 msk vetemjöl ca 5 dl mjölk + morotsspad salt peppar 0,5 dl persilja, hackad smör, att steka i
Skala och skär morötterna i små tärningar. Ta upp morötterna och spara kokvattnet. Lägg ner ärter och morötter i stuvningen och smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar
Jag fullkomligt älskar isterband med stuvademorötter, men det ska vara slantar och absolut inget salt i stuvningen eller morotsvattnet, endast en gnutta vitpeppar… mums
Stuvademorötter. Häll av vattnet och lägg tillbaka morötterna i kastrullen. Förväll morötterna i så mycket lättsaltat vatten att det täcker morötterna, i ca 3 minuter. 2 st morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.