Toppa den frasiga botten medtomatsalladen. Ett tips till sommarens plockmat är denna tomatsallad som serveras på en frasig botten av smördeg och gratinerad fetaost
Därför gör vi vår tomatsalladmedfetaost istället, det blir mycket godare tycker vi. Han hade med sig en hel korg när han kom tillbaka från Göteborg i tisdags, och vi har ätit tomatsallad flitigt sedan dess
Men lite väl mycket lök i tomatsalladen. Krydda med salt och peppar. Krydda med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt det koka några minuter
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
Smördeg på rulleKetchup i i bottenFetaost smulad över ketchupen Oregano strös överRulla ihop och skär i 1,5 cm tjocka bitarTryck till dem lite200 gr i ugnen ca 15 minuterLåt dem svalna på galler Servera till en drink eller lite bubblor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.