1 mellanstor
skål sallad, ca 4 portioner 2 st gurkor 500 g coktailtomater 0,5 rödlök 2 dl creme fraiche 0,5 dl majonnäs 1,5 tsk salladskrydda 1 tsk senap (gärna dijon men vanlig senap funkar också) Salt & peppar Gör såhär: Blanda creme fraiche, majonnäs, salladskrydda, senap, salt och peppar i en skål och ställ sedan i kylen. Dela gurkorna i mitten på längden och skrapa ur kärnhuset. När du tar bort kärnhuset så blir inte salladen vattnig. Dela sedan gurkorna i mindre bitar. Dela tomterna i mitten. Skiva löken tunnt. Blanda ihop grönsakerna med creme fraichen. Smaka av och krydda eventuellt med mer salladskrydda eller salt. Servera direkt eller förvara i kylen fram till servering. Salladen klarar sig i kylen i 2-3 dagar
Originalreceptet på denna goda dressing är ingen nyhet vid det här laget då Mc Donalds släppte sitt recept för ett par år sen, men det tål att upprepas
2 msk fransk dressing (French sallads dressing). Blanda alla ingredienser i en skål och ställ svalt i några timmar gärna över dagen så smakerna blandas ordentligt
Tomaterna får en helt underbar smak och sötma av att ligga och gotta till sig i dressingen. Vi hade några tomater som var väldigt mjuka och började bli övermogna, så jag skivade upp dem och rörde ihop en tomatsallad
Idag gjorde jag en räksallad till middag och till den gjorde jag den här dressingen. Ingredienser. 2 dl gräddfil1 dl majonäs2 msk ketchup½ tsk salt1 krm grovmalen svartpeppar1 tsk citronolja2 msk finhackad dill Rör ihop allt och servera till räksalladen
Mixa vitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer. (Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen
Paolo Robertos recept på varm tomatsallad till grillat kött. -Mama Skogly ♥ Varm tomatsallad. Det skulle egentligen vara grillat lamm, men vi fick inte tag på det
Är det fint väder så promenerar jag och Rasmus ner till skolan och hämtar Isabella men regnar det så tar jag bilen och bara på dom få minuterna som det tar ner, ut med vagn, i med bebis och in till skolan så hinner man ju bli pisseblöt
Häll dressingen i en burk med tättslutande lock. Om Du ska servera dressingen samma dag, så bör du låta den stå och dra i minst 1 tim. Dressingen kan förvaras i kylen i ca 1 vecka
En snabb och enkel sallad som passar till de flesta maträtterna eller som man kan komplettera med fetaost eller något annat matigt så blir det en lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.