3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Det blir en brödsallad som jag har gjort tidigare och tror faller de flesta i smaken. Nu har jag funderat och funderat som Balthazar på vad jag ska svänga ihop och ta med mig till grillkvällen hos goda vänner i morgon
Hacka löken i små bitar. Värm upp olivolja i en stekpanna och låt löken svettas i fem minuter. Tillsätt tomater och basilika, låt sjuda i 30-40 minuter
Skär brödet i ganska stora bitar och stek dem knapriga i en stekpanna med olja. Låt svalna. Dela tomaterna i bitar och blanda med sallad, oliver och brödtärningar
Nästa vecka är det för fanken midsommar ju. Och om det är någon som känner att det redan nu kliar i kroppen och behöver säga att – Jaha, då vänder det och går mot mörkare tider
Toskansk Kyckling kycklingfiléer i bitar4 vitlöksklyftor3 citroner8 kvistar grovt hackad rosmarin½ dl oljasalt och pepparSkala och skiva vitlöken, pressa ut saften ur en citron och skiva de andra två
Toskansk bönsoppa400 g smörbönor1 msk olivolja2½ st vitlöksklyftor1 st chilifruktselleristjälkar med blad1 st morot2 st stora tomater1 l vatten1 knippe basilika300 g pastasaltpeppar 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.