Det kanske är lite väl tidigt med pepparkakor och glögg, men efter lördagens pepparkakscheesecake kunde jag inte låta bli att testa ett nytt experiment, nämligen en nyttigare variant av glutenfria pepparkakor
Semmelsäsongen är alldeles för kort för att inte tjuvstartas och vintern på tok för kall och mörk för att vara utan den gräddiga bakelsen längre än nödvändigt
Platta ut massan på en plåt eller bricka med bakplåtspapper och bred smält, mörk choklad över. Mixa cashewnötterna i en matberedare tills det blir ett pulver
Då med ugnsrostad pumpa till och annan kryddning. Så, vad annat att göra, när det vankades matbloggsträff med tema jul, än improvisera och skjuta lite från höften
Det var bara att beväpna sig med en gnutta tålamod och ställa sig att rulla bullarna. Gnid in händerna med olivolja och rulla, rulla, rulla bullarna som du lägger på en olivoljad skärbräda
Jag försöker göra mig av med alla ”måsten” och krav, det blir ju jul även om man inte städat varenda skrymsle och vrå eller om man ”fuskar” och inte lagar exakt allt till julbordet
Första året vi åkte iväg (Teneriffa) så undrade vi hur barnen skulle ta det, men vi hade med oss en minijulgran i plast, julklappar och till och med grötris som jag kokade till tomtegrötfrukost i lägenheten
Man kan enkelt smaksätta en enkel sockerkaka. Gjorde triss i sockerkakor i går. En var helt vanlig, en blandade jag ner pepparkakskryddor i och den tredje fick saffranssmak
Vi är ju inte särskilt bortskämda med det. Eftersom det lätt blir en massa, och då menade jag verkligen massa mat på julbordet, kan det faktiskt vara gott med nåt lite lättare som dessert
Annars går det förstås lika bra med annan ost och skinka. Låt svalna en stund och servera med sallad. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 23 cm diameter, nagga botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.