1 smör
till stekning1. Putsa kycklingfiléerna och dela i mindre bitar.2. Tärna äpple och paprika. Skala rödlöken och skär i klyftor. Skala vitlök och riv den på ett rivjärn.3. Bryn kycklingen i smör i en stekgryta. Tillsätt tärnat äpple och paprika, rödlöksklyftor, riven vitlök och finhackad chili och fräs med kycklingen några minuter. Tillsätt glögg, grädde, paprikapulver och saffran, lägg i buljongtärningen och riv ned ingefära.4. Låt puttra på svag värme under lock cirka 5-7 minuter. Smaka av med ev salt och peppar.5. Servera med kokt ris och en grönsallad.
Het kycklinggrytamed chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
En jättegod gryta med massor av grönsaker, god kyckling och en sås som är helt fantastisk. Använd även stammen på broccolin, skala med en potatisskalare och skär i bitar
Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande
Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan tillsammans med nykokt ris. Gör så här. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan
Så god och så enkel att laga och med ganska mycket färsk ingefära som jag älskar. Strimla kycklingen och stek i margarinet och krydda med lite salt, peppar och/eller kycklingkrydda, allt efter egen smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.