Kycklinggryta med julsmaker
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kycklingflié
  • 1 fast äpple
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 färsk ingefära, ca 4cm
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 paprikapulver
  • 1 saffran (0,5g)
  • 1 äppelglögg
  • 1 grädde
  • 1 hönsbuljong
  • 1 salt och peppar
  • 1 smör till stekning1. Putsa kycklingfiléerna och dela i mindre bitar.2. Tärna äpple och paprika. Skala rödlöken och skär i klyftor. Skala vitlök och riv den på ett rivjärn.3. Bryn kycklingen i smör i en stekgryta. Tillsätt tärnat äpple och paprika, rödlöksklyftor, riven vitlök och finhackad chili och fräs med kycklingen några minuter. Tillsätt glögg, grädde, paprikapulver och saffran, lägg i buljongtärningen och riv ned ingefära.4. Låt puttra på svag värme under lock cirka 5-7 minuter. Smaka av med ev salt och peppar.5. Servera med kokt ris och en grönsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.