Blanda socker, grädde, sirap, smör och salt i en tjockbottnad kastrull och låt det koka upp. Fortsätt att arbeta och vika massan tills den är så sval att du hantera den med händerna
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Det funkar ju med. Mjuk och god nutellafudge. Kan inte fatt att jag missade att köpa snygga julformar i den perfekta storleken även denna hösten när jag var i USA
Om du inte har en matberedare kan du mixa havrebollssmeten med en elvisp. 250 g smör 10 dl havregryn 2-2,5 dl socker (justera sötma efter smak, jag har i 2 dl) 1 dl oboy (kan ersättas med 2 tsk kakao och 0,5 dl socker) 3/4 dl grädde eller mjölk 2 tsk vaniljsocker Ca 1,5 dl kokos till rullning Choklad att doppa bollarna i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.