Ingredienser till 4-6 personer. 1,3kg Högrev6dl Rödvin, mustigt3dl Kalvfond1st Morot, skuren i skivor3st Lagerblad2st Rosmarinkvistar, färska25g Smör, osaltat. Täck med lock och ställ in ca 4 timmar i 125g ugn. 3. I lättsaltat kokande vatten, förväll sockerärtorna i ca 30sek, kyl sedan av dem snabbt i kallt vatten. 1,3kg Högrev. 3dl Kalvfond. 3st Lagerblad
4 dl vatten (37grader). 3 msk rapsolja. 3 dl grovt rågmjöl. 7-8 dl vetemjöl. Häll över vattnet (37 grader) och rör tills jästen lösts sig. 25-30 minuter är de klara. Säkrast är så klart att kolla av med baktermometer och då gäller 95-97 grader. 4 dl vatten (37grader). 3 msk rapsolja. 3 dl grovt rågmjöl. 7-8 dl vetemjöl
Tryckte in den i ugnen i 12 timmar, lade den i kryddig lag och åt den med potatisgratäng. 1 kg älg- eller nötstek utan ben, frusen (behöver inte vara finaste biten). 3 vitlöksklyftor i grova bitar. Lägg köttet på ett oljat fat och sätt in det i ugnen i ca 12 timmar, till exempel över natten. Ställ in i kylskåp i 5 – 6 timmar. 3 vitlöksklyftor i grova bitar. ca 12 timmar
-). Avsett några få timmar. -). Jag gjorde 3 rätter samtidigt. Till dessa 3 rätter kokade vi en enorm gryta ris (du kan ju alltid köra både en kastrull ris. -) 200 grader
Efter två timmar blev vi skickade till förlossningen för vidare observation. Efter ännu flera timmar med CTG & ultraljud fick vi okej på att åka hem men återkomma för nytt CTG idag
I synnerhet gillar jag (gilla, detta Facebook-kapade och skändade ord) inläggen där det experimenteras med tryckkokare, och efter att ha läst ett sådant brukar det alltid sluta med att min egen tryckkokare åker fram
Jag har fått äran att testa några av recepten i foldern, och kan bara instämma med att det är ett par riktiga höjdarer som absolut skulle fått 10-poängare av juryn Tycker absolut att ni ska prova, det är traditionella rätter som höjs upp med lite nya smaker. Fördela blandningen på 2 plåtar med bakplåtspapper i 30 högar. 3 msk fänkålsfrön. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna i 3-4 minuter. Sätt in i ugnen på 200°C i ca 8-10 minuter. 4-6 personer. 3 msk oxfond. 3 dl gröddfil. Lägg på ett tättslutande lock och låt småkoka cirka 3timmar. Hetta upp stekpannan igen, och stek morot, lök, vitlök och chili i ca 3 min. Lägg på ett tättslutande lock och låt småkoka cirka 3timmar. 3 dl vetemjöl. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter. 3 msk fänkålsfrön. 4-6 personer
Låt nu denna bas till en fantastisk buljong sjuda ett flertal timmar. Låt det hela sjuda på svag värme i 15-30 minuter (beroende på hur mycket kött du lämnade kvar på skroven. Min fick sjuda i 4 timmar. Håller ca 3-5 månader i frysen, beroende på hur kallt du har där. Jag rekommenderar ca 22-25 grader minus
När jag gör något liknande nästa gång blir det 60 grader istället för resultatet blev nog mera well-done än medium. Nåväl, köttet fick gå i cirkulatorn i ca 28 timmar och sedan kylde jag ned det snabbt eftersom jag inte skulle servera det just då det var färdigt
E-postFacebookTwitterTumblrSkriv utGillaGilla Laddar. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 minuter (inte mer än 30 minuter, för då blir kakan för torr). Låt tårtan vila i kylskåp ca 30 minuter innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.