Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter. Spirren, de unga makrillarna, som dyker upp i fiskdisken i början på sommaren, är en ren delikatess
Somom det vore en fantastisk nyhet att man kan laga mat och frysa in den annonserar jag mitt senaste påhitt för att underlätta de där trötta dagarna när matlagning känns som bergsbestigning
Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet. Den långa bearbetningen kommer stabilisera degen och göra den mindre kladdig
14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. 2. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Lägg dem i lättsmorda eller bakplåtspappersklädda avlånga 2 liters formar. Sätt ugnen på 200°
Det är alltså inte min  lunch som lagas, utan jag lagar mat i mitt jobb. Om ni tycker det är intressant så lägger jag upp recept de gånger jag hinner o tillfälle ges, men bilderna får ni levererade i lite sämre kvalité då förstås eftersom jag fotar med iPhonen
Kvisttomater. Tillaga i ca 1,5-2timmar. 2. 2 st. 2 st. 2 st. 2 msk. 2 st. 1. Värm ugnen till 135 grader. Tvätta grönsakerna och skär i ganska stora bitar
Det gör inget att det blir lite kladdigt, det får man liksom ta. Det är inte som ni tror. Och barnen verkar uppriktigt gilla att vara med, även om mamma ibland hyperventilerar av irritation i ett hörn
Här är det lite av en kylskåpsrensning som det så ofta blir när det är just soppa på menyn, ett perfekta sätt att ta hand om den där förskrämda palsternackan som lämnats kvar och ge en ensam stjälkselleri lite uppmärksamhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.