Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl. Häll av vätskan från tomaterna och lägg ner i kastrull med ättikslag, nejlikor och hackad lök
Jättegott till frallebullen tillsammans med en god ost. Picka skalen med en grov nål på många ställen. Frost om nätterna och vad gör man när det lyser grön/gult på tomatplantan
Pricka i skalet, tex med lite större nål eller provsticka. Min mormor brukade lägga in syltade gröna tomater och doften av dem tar mig tillbaka till söndagsmiddagarna hos mormor och morfar
Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Syltadetomater håller sig då i ett år. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag. Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra
Klappa svampen torr med en handduk och varva dem på samma sätt som tomaterna och häll på fett. TipsDina konfiterade svampar och tomater kommer hålla sig väldigt länge, förvara dem mörkt och svalt och använd alltid rena verktyg när du tar upp ur burken
Blanda ris, svamp- och lökröra, grädde, ost och kryddor, och blanda om väl. Vill du göra rätten helt vegan hoppar du över osten och använder någon alternativgrädde av havre, soja eller ris
Häll olivolja i en kastrull, lägg i vitlöken, värm upp oljan till medelhög värme, lägg i tomaterna och låt dem confitkoka på medelvärme tills de blivit mjuka
Till servering parmesanost, riven. 400 g pasta penne (eller liknande) 150 g bacon (eller pancetta) 400 g blandad svamp 0,5 purjolök (liten) 2 klyfta vitlök 0,5 kruka timjan 3 dl grädde 3 dl standardmjölk 200 g färskost (eller annan ost som smälter bra) 100 g taleggioost (eller annan smakrik ostmed bra smältegenskap) 1,5 dl parmesanost, riven salt svartpeppar
Ost & skinkfyllda fläskkottletter. Är det ni strikta eller vill ha färre kolhydrater så testa istället denna blomkål & parmesanpuré eller haricot verts puré
Lekte ihop en ny pizza idag med en annan botten. Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt fetaost. Kände för att det var tid att prova en botten med mandelmjöl och sojamjöl
Rosta potatisen i ugn med olja och lite salt. Råkar ni hitta några kassar med kantareller som folk verkar göra överallt så piffar det upp ytterligare några snäpp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.