500 g rödbeta, gärna små 600 g fast potatis, gärna små 3 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 1 vitlök, delad på "midjan" 300 g chèvreost 2 msk flytande honung 40 g pinjenötter 3 dl matyoghurt peppar salt Till servering 100 g rucolasallad 1 baguette olivolja, att ringla över vid servering
Lammrostbiff med skumsås på chèvre, ugnsrostade tomater och lökemulsion – recept 4 personer. Alltså. Det här med fotande och varm mat har jag skrivit om tidigare, men den här gången sätter rekord
20 gram (en näve) torkad svamp, t ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp. Ca 10 st rostade körsbärstomater. 20 gram (en näve) torkad svamp, t ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp. Ca 10 st rostade körsbärstomater
Skiva mozzarellan och fördela på brödskivorna, toppa med de rostade tomaterna. 6 skivor ljust bröd, gärna skivad surdegsbaguette 1 dl grön pesto 250 g mozzarellaost
En sallad på rostad blomkål är ett riktigt bra tillbehör till kött eller fågel. Men det går egentligen lika bra att äta för sig själv, då blomkålen mättar gott
1små tomater, gärna i olika färger, så att det fyller din glasburk. 1blandad svamp, t ex kantareller, karl johan, ostronskivling, så att det fyller din glasburk
2 stora bifftomater, sammanlagd vikt ca 550 g2 dl kokt vildrismix eller vanligt råris - tillagat enligt anvisning på förpackningen25 g torkad shitakesvamp1 vitlöksklyfta½ lök - inte alltför stor1 tsk svampsalt½ dl grädde1 dl nyriven, smakstark ost, ca 40 g - jag tog pecorino1 tsk timjan1 tsk oreganojungfruolivolja250 g blomkålsbuketter150 g brytbönor och gröna bönor1 "näve" babyspenat2 msk rapsolja3/4 msk vit balsamvinäger½ tsk italiensk salladskryddaBörja med att lägga svampen i blöt i god tid om du använder torkad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.