Syltade gröna tomater
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg tomater, gärna små fasta och gröna
  • 12 liter vatten
  • 11 msk salt
  • 1 INLÄGGNING TILL SYLTADE TOMATER: 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 13 dl vatten
  • 12,5 dl socker
  • 11 tumme färsk ingefära
  • 13 kryddnejlikor
  • 17 vitpepparkorn
  • 11 kanelstång (valfritt)Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd. Koka upp 2 liter vatten och 1 msk salt i en stor kastrull. Lägg ner tomaterna och sjud dem i 2 minuter. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag. Sterilisera burken eller burkarna du ska använda genom att värma dem i 120 grader ugn i tio minuter eller koka dem. Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull. Rör så att sockret löser sig. Lägg i tomaterna och sjud dem i 10 minuter. Tillsätt ev. kryddor. Det gör inget om de går sönder i skalet. Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra. Ta upp tomaterna och fördela dem i burken eller burkarna. Låt lagen koka upp och koka i några minuter. Häll lagen över tomaterna. Sätt på lock direkt och sätt att svalna. Förvara mörkt och svalt. Syltade tomater håller sig då i ett år.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.