Tikka masala
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kycklingfilé
  • 1 turkisk yoghurt
  • 1 garam masala
  • 1 svartpeppar
  • 1 korianderpulver
  • 1 paprikapulver
  • 1 salt
  • 1 tomatpuré
  • 1 grädde
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 färsk riven ingefära
  • 1 röd chili (om du gillar hetta)
  • 1 spiskummin
  • 1 mald bockhornsklöver (kan uteslutas eller ersättas med senapsfrön)
  • 1 gurkmeja
  • 1 olja till stekning
  • 1 jasminris
  • 1 naan
  • 1 koriander till garnering
  • 1 lime att pressa överMarinadHacka kycklingfiléerna i bitar.Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden och vänd i kyckling.Täck bunken och låt marineras 1 h i kylen. Du kan även låta kycklingen marineras över natten i kylen.Tikka masalaHacka löken i tärningar och stek dem mjuka i olja. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, hackad chili, spiskummin, bockhornsklöver och gurkmeja.Fräs allting, utan att det bränns vid, under ständig omrörning i ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.Vänd i kycklingen tillsammans med yoghurtmarinaden. Stek allting under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-6 min.Blanda i krossad tomat, grädde, salt, peppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt allting sjuda långsamt under lock i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum.   

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.