Börja med att lägga gelatinbladet i blöt. Pressa i lime saften tillsammans med kokosmjölken. Tag ut glaset ur kylen och placera i varmt vatten med pannacottan i
Det smidigaste med maskinen tycker jag är ändå att lägga i alla ingredienserna på kvällen, programmera så maskinen startar mitt i natten och att brödet precis är färdiggräddat lagom tills man vaknar till helgfrukosten
Det här med VAB är lika tråkigt som dagen idag är grå. Sällan blir dagarna längre än med sjuka barn. Jag är petig och kräver att biffarna enkelt går och steka och håller ihop så det inte slutar med en smulig röra i stekpannan
På söndagkvällen levererades en riktigt läcker kasse med mat. Recepten tillhör Linas matkasse, men jag mailade och fick tillstånd att dela med mig av ett av deras recept
Den finns alltså kvar när jag öppnar kylskåpsdörren – om inte jag själv gjort en raid kvällen innan. Först därefter ska man gå upp och fixa frukost, gärna med något nytt
Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Riktigt god men behövde lite extra smak då den blev lite utspädd med extra kokosmjölk så jag kryddade på med lite citrongräs och annat som vi hade hemma
Dessa vackra och långa bröd påminner mycket om baguetter, men de blir mycket större. Bröden görs lika långa som bakplåten och det ryms två stycken på en plåt
Om dottern hade varit med skulle hon ha ylat av glädje. För tillfället äter jag minimalt med kolhydrater, så jag valde att inte plocka några brödbitar men skinkan och osten var god
Pensla de färdigjästa längderna/bullarna med ägg och toppa med flagad mandel. Vispa grädde med socker. Spritsa på fyllningen och toppa med vispad hallongrädde
Testar olika tyllar. Jag gjorde ju creme brule till efterrätt häromdagen och då blev det mycket äggvitor över och då bestämde jag mig för att göra marängtoppar i olika färger och former och passade på att testa olika tyllar i mitt tyllset
– Det smakar som i Italien. Det är en smidig pizzaugn som eldas med pellets. – Vad gott det var. Det svåraste med Unni var att få eld på pelletsen, jag försökte och försökte när vi skulle testa den i fredags
Och ibland mixar jag havregryn med yoghurt så det blir ”overnight oats”, en kall gröt med yoghurt. Jag har tidigare ätit havregurt men smaken av havre blev för mycket till slut så jag var tvungen att sluta med den produkten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.