Smula sedan granolan över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter. Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag
Förvara granolan i burk med tättslutande lock i upp till 6 veckor. Sätt ugnen på 150°. Blanda vatten, olja, salt och honung i en liten skål och rör tills honung och salt löst sig
Jag tänkte dra till med ett recept som passar fint till alla frukostar här i höst, en riktigt god musli att slänga på kvargen, yoghurten eller vad det nu är du lägger i frukostskålen
Nu har jag i alla fall testat att göra granola och den är jättegod (man kan äta den med sked direkt från burken om man vill, även om det inte är att rekommendera eftersom man lätt äter alldeles för mycket)
Här är recept på Granola/musli, gluten- och stärkelsefri. (inga mått, gå på känslan och vad- och hur mycket du vill ha i din granola), alla nötter och frön är ekologiska
Crunchy müsli – Granola. Granolan är klar när den får en härligt gyllenbrun färg. 2 dl frön (lin, solros, pumpa, chia). 1 dl stevia strö eller 1,5 dl hermesetas strö ( finns vid bakgrejorna i affären) . 2 dl frön (lin, solros, pumpa, chia). 1 dl stevia strö eller 1,5 dl hermesetas strö ( finns vid bakgrejorna i affären)
Blandar i tranbären och russin och häller upp granolan på burk. Jag hade en påse müsli hemma som inte ätits upp för att den var så ”höig” och tråkig så jag gjorde den lite roligare genom att rosta den med lite vatten, honung och olja samt tillsatte lite russin och tranbär
) Har ni vaknat till en bra feeling. Igår gjorde jag en granola. Tillsätt kokoschipsen (om du inte har färdigrostade kan du låta dem gå med i pannan från början) Häll över blandningen på en tallrik så länge
Med tanke på alla recept på granola och müsli jag har här på bloggen är det kanske ingen nyhet att dessa livsmedel är bland det bästa jag vet, och en stor anledning till att jag ser fram emot frukosten varje morgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.