Snabbt, enkelt och gott. Teriyakisås är en sorts smaksatt, lite söt sojasås som är jättegod. Här fick den sällskap av wokgrönsaker och kyckling och en skvätt grädde
11 Februari 2016. Kyckling. Teriyakikyckling - Tori Teriyaki (チキン照り焼き). En av de vanligaste och enklaste japanska rätterna att slänga ihop är Teriyaki av någon sort
Teriyakikyckling med stekt ris4 pers3 strimlade kycklingfiléer1,5 dl teriyakisås4 portioner kokt basmatiris½ röd paprika15 cm purjolök skuren på tvärenev lite mer teriyakisalt och vitpepparSambal Oelek efter önskemål1 dl fetaost (jag hade den laktosfria)1 dl svarta oliverLägg kycklingen i teriyaki i en påse 1 timme
Idag lagade O middag och det blev en enkel och god teriyakikyckling. Teriyakikyckling4 portioner500 g kycklingfilé1 zucchini1 spansk pepparfrukt1 msk sesamfrö1 tsk saltMarinad1 dl teriyakisås1 1/2 msk färsk, riven, ingefära1 tsk flytande honungSätt ugnen på 225°
Teriyakikyckling är populär japansk husmanskost, framförallt i barnfamiljer. Den klassiska versionen är lite i sötaste laget för mina svenska smaklökar så här har jag bytt ut kycklingen mot lax, dragit ner på sockermängden och fräschat upp teriyakisåsen med lime
Teriyakikyckling sallad och dressing, eller teriyakikycklingsallad med teriyaki- och ananasdressing. Finns det på riktigt någon som inte älskar teriyakikyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.