Snabbt, enkelt och gott. Teriyakisås är en sorts smaksatt, lite söt sojasås som är jättegod. Här fick den sällskap av wokgrönsaker och kyckling och en skvätt grädde
11 Februari 2016. Kyckling. Teriyakikyckling - Tori Teriyaki (チキン照り焼き). En av de vanligaste och enklaste japanska rätterna att slänga ihop är Teriyaki av någon sort
Teriyakikyckling med stekt ris4 pers3 strimlade kycklingfiléer1,5 dl teriyakisås4 portioner kokt basmatiris½ röd paprika15 cm purjolök skuren på tvärenev lite mer teriyakisalt och vitpepparSambal Oelek efter önskemål1 dl fetaost (jag hade den laktosfria)1 dl svarta oliverLägg kycklingen i teriyaki i en påse 1 timme
4 portioner4 kycklingfiléerMycket smör till stekningPanering3 ägg1,5 dl finriven parmesanost0,5 tsk paprikapulver0,5 tsk salt1 krm svartpeppar0,5 dl vetemjölLök- och paprikarisBasmatiris, mängd och tillagning enligt paketet för 4 portioner1 grön paprika i små bitar1 gul finhackad lökTomatsås0,5 kg tomater (ungefär 4 stora tomater)0,5 dl olivoljaSalt och pepparEn gnutta sockerBörja med tomatsåsen
Paprikaris. Paprikaris. Serveras nystekta på en bädd av paprikaris - ris som kokats 18 minuter under tätt lock i lättsaltat vatten och sedan blandats med hackad pimiento, uppfräst i olja
FLÄSKFILÉ MED PAPRIKARIS. Paprikaris. Paprikaris. DAGENS RECEPT 15-03-19. Detta är en verkligt snabblagad och god rätt, utmärkt som bjudmat för den som har bråttom och inte kan planera så långt i förväg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.