4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Salta och peppra laxfiléerna, lägg dem på ett fat och täck med marinaden. För tillbehören till den smakrika fisken höll vi kylskåpstömmarorgie med grönsaker, bl a fyndade vi en massa av mina egenodlade pak choier
Dotter Josefin och blivande mågen Anders var hemma för att bröllopsplanera, och det blev den här laxen till lunch/middag med grönska, fågelkvitter och myggsurr som ackompanjemang
(Teriyakisås är väldigt salt så man ska vara lite försiktig med att tillsätta för mycket). Dela chilin längst med och skrapa ur kärnorna, skiva tunna skivor
Servera lax & sås med ris, frästa sugarsnaps och limeklyftor att pressa över fisken. I receptet som jag snodde från ICA skulle man använda skinnfria laxfiléer men jag använde hel bit med skinn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.