Nu kanske man kan tro att det är i Italien vi semestrat men så är icke fallet, men Teneriffas flagga som är blå och vit bjuder inte på några större utsvävningar i smakskafferiet
Därför blev jag lite överraskad att en av de mest typiska maträtterna på Teneriffa var vanlig potatis kokad med skal i en massa salt (typ havsvatten) så att de torkar ihop lite och blir extra goda och smakrika
Visserligen kan man ju käka smakrika grytor även om det är sol och varmt, vi var flitiga gäster på en indisk restaurang på Teneriffa i somras och vi överlevde, men det är ju något med grytor och höst som hör samman eller hur
Tapas har vi ätit goda och mindre goda när vi semestrat på olika spanska öar och fastlandet, nu senast när vi var på Teneriffa i somras hittade vi ett sanslöst bra litet tapasställe med fantastiskt god mat och otroligt trevliga ägare
Första året vi åkte iväg (Teneriffa) så undrade vi hur barnen skulle ta det, men vi hade med oss en minijulgran i plast, julklappar och till och med grötris som jag kokade till tomtegrötfrukost i lägenheten
Cookie-policy. Lax- och Sparrispaj med Romsås. Memira -Ögon (10). Teneriffa (5). Om mig. Hej. Jag heter Åse, jag är hälsoinspiratör, kostrådgivare influencer och kokboksförfattare
Stufare per 10 minuti con coperchio chiuso senza aggiungere acqua, gli spinaci rilasceranno già la loro acqua. Rosolare le polpette 5-7 minuti per lato a fiamma medio-bassa fino a quando non avranno preso colore
Arrotolate su loro stesse le estremità per creare la tradizionale forma ad “S”. Dividete la pasta in pezzi grandi quanto un uovo e create dei rotolini lunghi circa 30-40cm
arrotolare i triangoli su loro stessi partendo dalla base verso la punta e incurvare il rotolo ottenuto in modo fa ottenere la classica forma del cornetto
Han bor året runt på Teneriffa men besökte ”svedala” för att hälsa på familj och vänner och och för att fira 75-årsdagen. Det blev en härlig dag med god mat, kyligt vin, dopp i sjön och en och annan present…som nog får beställas en storlek större, eftersom 75-åringen är en livsnjutare av rang och alltid uppskattat mat och dryck i glada vänners lag. Ca 4-5 dl finklipp dill, persilja och gräslök. Ca 4-5 dl finklipp dill, persilja och gräslök
Coprire con un coperchio e cuocere a fiamma dolce girando di tanto in tanto per circa 20 minuti fino a quando i pomodori avranno rilasciato il loro succo e si saranno ammorbiditi
Da un cavolo verza togliere 9 foglie facendo attenzione a non romperle, lavarle accuratamente ed eliminare con un coltello la loro nervatura centrale. Sbollentate le foglie in acqua salata per 4-5 minuti, scolatele e lasciatele raffreddare. Nel frattempo prendete altre 3-4 foglie di verza, lavatele, e tagliatele finemente in modo da ottenere un trito abbastanza fine
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.