Tina räkorna. Gnugga morötterna rena och skär dem till strimlor. Skär bort den träiga delen på broccolistocken och skär till mindre bitar – skala stocken med en potatisskalare om den är träig
Fördela grönsakerna, strimlad lax ochräkor i pajskalet, och lägg på osten. Frysditon uppenbarade att det fanns några redan öppnade förpackningar med räkor, brysselkål, spenat och ärtor
Vilken sorts räkor du använder är en smak- och kostnadsfråga, färska, frysta tinade, eller inlagda. Jag hade tänkt mig broccoli i pastan, men det hade jag ingen kvar, så det fick bli blandade frysta grönsaker i stället, och det gick bra det också, även om jag nog föredrar broccoli
Toppa med pillade räkoroch friterad kapris. Fördela sedan olivolja, vitt vin, rivet citronskal och saften från halva citronen, salt och svartpeppar över torsken
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.