Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix. Rulla degen till 12 st runda tekakor. 50 g jäst
Smula jästen i en degbunke och häll över vattnet. De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Häll degspadet över jästen och rör om tills den löses upp. Innan det så ville jag bara tipsa dig om mina goda tekakor, ja ifall du nu var sugen på lite färskt bröd till frukost
Smula jästen i havregrynsblandningen. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Täck degen och låt den jäsa ca 30 min, eller baka ut den direkt utan jäsning. 50 g jäst
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken, sockret och saltet. Felicia äter alltid fullkornsgröt till frukost och eftersom vi bakade hemma igår blev det tekakor för mig och Oskar till frukost
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Smula jästen i en bunke. Saftiga och fiberrika tekakor med frön. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper och platta ut till tekakor med fuktade händer
Smula jästen i en bunke. Mjuka och luftiga glutenfria tekakor. Glutenfria tekakor med havre (ca 10 st)25 g jäst. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med lite av mjölken. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 25 g jäst
Dessa bröd gör jag som lite platta tekakor och jag tycker de är goda när man gör räkmackor bla. 6 st. 1,5 dl mandelmjöl 1,5 dl pofiber 1,5 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ägg 2 dl creme fraiche 3 msk vatten 3 msk smält smör vita vallmofrön + uppvispat ägg eller äggvita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.