Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
De blir väldigt goda och saftiga och det är gott att det är lite havregryn i dem också. Felicia äter alltid fullkornsgröt till frukost och eftersom vi bakade hemma igår blev det tekakor för mig och Oskar till frukost
Jo men jag är uppe med tuppen men ska faktiskt försöka sova en liten stund till. Innan det så ville jag bara tipsa dig om mina goda tekakor, ja ifall du nu var sugen på lite färskt bröd till frukost
I eftermiddag har jag gått en långrunda med Tyra. Det gör jag bäst promenerandes med hund sällskap. nå ja, jag har fått reumatisk värk och kämpar på med att prova ut fungerande medicin och vänja mig vid en ny livsstil
Kavla till sist degen med kruskavel. Inga problem, nagga istället degen med gaffel flertalet gånger. Ta ut runda kakor med hjälp av ett mått (Linda använde ett mått på 13-14 cm, jag valde denna gång ett mått på 8 cm)
Strö sedan rikligt med mjöl t ex rågmjöl på en kökshandduk, vält ut degen, drag ut den till en rektangel, vik kanterna in mot mot mitten och vänd degen så att skarven hamnar nedåt i handduken, vik över handduken och låt jäsa 1 timme till. När brödet jäst färdigt, lägg ett bakplåtspapper på den varma plåten från ugnen, lägg över brödet med skarven uppåt, placera i övre hälften av ugnen, lägg 2 - 3 isbitar på den varma plåten i botten av ugnen och stäng luckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.