Julgodis ska vara enkelt, gott och gå snabbt att göra annars orkar jag inte riktigt. Ta din favoritchoklad (gärna med apelsin, daim, schweizernöt eller annan) och smält över vattenbad, blanda med rispuffar och dutta upp och ställ kallt
Dessa gifflar ligger på en assiett så ni ser ju att de är små. Vart så sjukt nöjd när jag bakade dessa gifflar för jag lyckades äntligen få till små bullar
Men det visade sig att de blev rätt lyckade ändå. Jag hade slut på muffinsformar (hade bara tre kvar) så därför provade jag att lägga smeten i vanliga bullformar, men det blev inte alls bra så de får ni inte ens se på bild, hehe
Smeten kommer att täcka botten, så de blir tunna. Lägg dem sedan på ett galler för att svalna. Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet
Vänd försiktigt om så att du får en jämn smet. De är bakade med kärlek och definitivt mumsiga. Vänd om försiktigt så att du inte slår ur luften i smeten
För att tillgodose allas smaklökar gjorde jag även ett gäng utan hallon. Ingredienser3 ägg2 dl socker100 gr smör1 dl vaniljkesella2 1/2 dl vetemjöl1 msk vaniljsocker2 tsk bakpulver4 msk marsanpulver för kokning1 nypa saltHallon, ca 3-4 st till varje muffinsMuffinsformar, ca 20 stBaka så härSätt ugnen på 200 grader
Den här bakades för ett tag sen och jag bjöd mina kollegor. 5 dl hett kaffe (eller vatten eller juice, Jag tog koncentrerad juice vilket blev för "starkt" eller sött så nästa gång kör jag antingen kaffe eller utspädd juice) Glasyr. 5 dl hett kaffe (eller vatten eller juice, Jag tog koncentrerad juice vilket blev för "starkt" eller sött så nästa gång kör jag antingen kaffe eller utspädd juice) Glasyr