Receptet är baserat på Teffmjöl, ett etiopiskt naturligt glutenfritt sädesslag (en sorts gräs) som har varit ett av mina främst använda mjöler i skafferiet den senaste tiden
När jag i förra veckan var och handlade på Ekorätt, en ekobutik som ligger nära vårt hem, passade jag på att köpa på mig rårismjöl, quinoamjöl och mörkt teffmjöl (som syns på bilden ovan)
Det här receptet på glutenfria och mjölkfria fullkornsfrallor med teff har jag snott nästan rakt av från Nilla som är kostrådgivare och kokboksförfattare, och som driver bloggen Nillas Kitchen
Teffmjöl är relativt nytt i butikshyllorna. Teff är glutenfritt men inte fri från kolhydrater och passar då inte er som kör låg kolhydratkost såsom LCHF
3 dl Jyttemjöl Fibra Teff - grön påse150 g laktosfritt/vanligt smör 2 tsk fiberhusk1 ägg½ dl yoghurt200 g rökt, smakrik skinka200 g grovriven, långlagrad ost - jag tog Prästostca 30 g soltorkade tomater - körsbärstomater eller strimlade vanliga1 msk Toscana Mix eller Italiensk Gourmetkrydda3 ägg2½ dl valfri gräddeBlanda ut fiberhusken i mjölet, och mixa sedan ihop pajdegen på vanligt sätt
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Den här gången har jag använt teffmjöl, durramjöl och rårismjöl, och dessutom pytsat i superbäret inca, som är en sorts physalisbär som härstammar från Sydamerika, där det länge använts för sina hälsobringande egenskaper
Tefflimpa som bikarbonatsbröd med saftig och hållbar konsistens. Teffmjöl är ett väldigt näringsrikt, naturligt glutenfritt sädesslag med fullkornskaraktär
Teff - mjöl. Eftersom jag den senaste tiden har fått en del förfrågningar på mailen angående olika glutenfria mjölsorter har jag tänkt att jag skulle göra en sammanställning av olika slags mjöl och flingor som kan vara användbara när man bakar glutenfritt
Till fullkorn räknas inte bara de 4 sädesslagen utan det kan vara naturligt glutenfria sädesslag och grödor som till exempel ris, bovete, teff och durra. 250 g teffmjöl (mörk eller ljus). 250 g teffmjöl (mörk eller ljus)
Till fullkorn räknas inte bara de 4 sädesslagen utan det kan vara naturligt glutenfria sädesslag och grödor som till exempel ris, bovete, teff och durra. 125 g teffmjöl (mörk eller ljus). 125 g teffmjöl (mörk eller ljus)
I det här knäcket har jag använt de härliga teffgrynen från daCarla som egentligen är avsedda för gröt, men som också gör sig alldeles utmärkt i matbröd
Därför har jag valt teffmjöl, rårismjöl och fibrex. Teffmjöl är ett nytt naturligt glutenfritt super-food-sädesslag som du kan läsa mer om här… Du hittar Jyttemjöl Teff på glutenfria hyllan i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.