Durramjöl är ett naturligt glutenfritt, halvljust fullkornsmjöl. Det går att ersätta med psylliumhusk (grovmalet psylliumfröskal) men man måste öka mängden och jag kan inte uppskatta det måttet exakt
Jag har den senaste tiden läst en del om ayurveda och försökt förstå/lista ut vilken personlighet/kroppstyp som mest stämmer in på mig och vad jag med tanke på det borde äta för att må som bäst
Att nattjäsa glutenfritt bröd är inte lika lätt att lyckas med som med tex råg eller vetedeg. Det ger en god skorpa vilket annars är svårt att få till på glutenfritt bröd
En skiva nybakat glutenfritt surdegsbröd med ost och en driva havtornsmarmelad från. Vet ni vad, jag har så smått fått pippi på att baka glutenfritt surdegsbröd
Jag har redan spanat in flera brödrecept i mitt senaste lektörsexemplar av den här boken så räkna med att det kommer att komma mer glutenfritt här på bloggen inom kort
De här kexen kom till i hastigt mod när jag skulle göra små snittar med skagenröra och upptäckte att jag inte hade det skivade formbröd i frysen som jag var övertygad om att jag hade
Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Gärna med mycket smör på. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.