200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Morotsfrallor med solrosfrön, 12 st50 g färsk jäst50 g smör5 dl vatten2 morötter (ca 130 g)1,5 dl solrosfrön1 msk saltca 15 dl vetemjöl(gärna Manitoba Cream som är väldigt proteinrikt och ger ett större och fluffigare bröd)1 ägg till pensling1. Morotsfrallor med solrosfrön, 12 st
Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott. Man kan kandera vilka nötter som helst, men sötmandel är min favorit
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Jag har mängder av recept som vill bli bloggade. Allt från goda kakor, läckra sillinläggningar, lockande julgodis och makalösa maträtter
Jag gillar att servera dessa på ost&charkbrickan. Koka upp vatten & salt. Skaka om plåten ett par gånger & håll koll så det inte bränns 200 g sötmandlar med skal
Morotsfrallor med aprikoser och linfrö. Morotsfrallor med aprikoser och linfrö. Receptet till dessa goda och saftiga frallor, innehållande bland annat rivna morötter, aprikoser och linfrö, hittade jag på den härliga matbloggen 'Kryddburken'
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.