Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Rör om då och då. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Ni blandar helt enkelt mango chutneymed röd currypasta, ljus soja och zest från lime. Jag älskar att förbereda och har inga problem med att se till att få vissa saker gjort dagen innan för att det ska underlätta för mig när jag kommer hem efter en lång dag på jobbet
Servera tandoorikycklingen tillsammans med dipp, ris och broccoli. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, ingefära och salt med creme fraiche i en stor bunke
Förmedlatmed vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Utöver att servera den som ett härligt chutneyliknande tillbehör till grillat eller annat är den också en utmärkt smakgivare till fiskgrytor och andra grytor
Ett annat chutneyreceptmed äpplen, mango och ingefära hittar du här. I stället för min äppelcidervinäger som är lite extra, kan du ta alldeles vanlig äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger, och har du inte gröna russin i gömmorna så går det alldeles utmärkt med vanliga
En frisk och lättgjord kall sås som passar till lite allt möjligt. Jag hade den både till grillat häromdagen och till pastasalladen igår och det var inte helt fel
Lövbiff snabbfräst i pressad limesaft, paprika och röd lök fräst medsweet chilisås. Servera gärna medsweet chiliflaskan på bordet så att den som vill kan ta mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.