Toppa med smulad getost ochhonungsrostade valnötter. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt och tillsätt timjan, olja samt salt och peppar efter smak
Den här soppan är lika god varm med kryddsteka krutonger eller fetaostcrème en kulen höstkväll, som kall med isbitar och kanske smått tärnade extra grönsaker en riktigt varm och soldränkt sommardag
Smaker från basilika, vitlök, tomat, persilja och svartpeppar landade med lite salt på halverade miniplommontomater innan de rostades i ugnen med olivolja
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginen med tomat och fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
I affären idag fanns världens finaste plommontomater till ett fånigt billigt pris, alldeles perfekt mogna för att göra en härlig rostad tomat- ochpaprikasoppa (recept från dn
-) Våra allra sista tomater rostade jag i ugnen, en del lade jag i olivolja för att kunna ha i sallader närmsta tiden och en del fick åka ned i en soppa tillsammans med rostad paprika
Ingredienser Portioner. 4 Grönsaker 800 g frysta potatisklyftor 250 g broccoli 1 msk olja salt svartpeppar Gryta 1 gul lök 250 g champinjoner 4 kycklingfiléer 2 msk smör 250 ml färdig sås (gärna favoritsås med smak av solmogna tomater) 2 1/2 dl vispgrädde Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.