1 ägg
Rör samman mjöl, fiberhusk och salt i en skål.
Tillsätt det tärnade smöret och krama samman, knäck i ägget och blanda samman till en smidig deg.
Kläm gärna fast bakplåtspapper i botten av formen så blir pajen lättare att ta bort sedan.
Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm) med avtagbar kant och ställ formen kallt minst 30 minuter Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och tillsätt fyllningen.
Fyllning
1 rödlök,
finhackad
500 g
kycklingfilé, skuren i lagom mumsbitar
1 påse
tacokrydda eller 30 gram av kryddmixen nedan
3 msk
creme fraiche
½ röd
paprika, tärnad
1 liten
burk majskorn
Fräs löken mjuk och lägg åt sidan.
Fräs kycklingen i omgångar så den får färg runt om.
Lägg ner kycklingen och löken i djup stekpanna och tillsätt tacokryddorna, creme fraiche, majs och paprika, blanda om och låt puttra någon minut.
Tacopaj kan man ju göra på flera olika sätt, dagens paj med tacosmak är en kycklingpaj och tacokryddorna har vi (läs Anki) hör och häpna, rört samman helt själv
I helgen när jag hade mitt kalas bjöd vi på en jättegod tacopajmed grillad kyckling. Vi åt den med sallad och så hade vi lite tacosås, nachos och nybakat bröd till, mums va gott
Och sedan gör du samma sak med nachochipsen ett lager som täcker fyllningen,. Skär kycklingen i lagom stora bitar , och bryn den tills den är färdig, och sedan även den finhackade löken
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.