Tacopaj med med kyckling
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Tacopaj med kyckling 4-6 port
  • Pajdeg glutenfri
  • 4½ dl mandelmjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ krm salt
  • 60 g smör i tärningar
  • 1 ägg Rör samman mjöl, fiberhusk och salt i en skål.
  • Tillsätt det tärnade smöret och krama samman, knäck i ägget och blanda samman till en smidig deg.
  • Kläm gärna fast bakplåtspapper i botten av formen så blir pajen lättare att ta bort sedan.
  • Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm) med avtagbar kant och ställ formen kallt minst 30 minuter Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och tillsätt fyllningen.
  • Fyllning
  • 1 rödlök, finhackad
  • 500 g kycklingfilé, skuren i lagom mumsbitar
  • 1 påse tacokrydda eller 30 gram av kryddmixen nedan
  • 3 msk creme fraiche
  • ½ röd paprika, tärnad
  • 1 liten burk majskorn
  • Fräs löken mjuk och lägg åt sidan.
  • Fräs kycklingen i omgångar så den får färg runt om.
  • Lägg ner kycklingen och löken i djup stekpanna och tillsätt tacokryddorna, creme fraiche, majs och paprika, blanda om och låt puttra någon minut.
  • Häll fyllningen i pajskalet.
  • Tacokrydda
  • 1 msk ancochilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk oregano
  • ½ msk salt
  • Blanda samman alla ingredienser.
  • Mixen kan du förvara i en burk i skafferiet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.