Sedan den första provningen har vi testat flera olika märken och när det kommer till matjessill finns det numera bara en sort jag kommer att köpa – Koster(fiskarn´s) Matjessill
Ingefära är en ört full med antioxidanter, som dessutom ger maten lite extra sting och ett uns sötma, så boosta din mat med ingefära och minska risken för attbli sjuka
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Antingen äter man rätten som den är med en liten sked eller som jag gör, skedar upp härligheten och lägger det på mandelknäcke, gudars så gott det är
Jag älskar också att den sköter sig självt i ugnen och alla smaker gottar till sig där inne. Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här
men något smarrigt får det bli, det är ju fredag. I alla fall så måååste ni testa att göra den här chokladterrinen med mörk, ljus och vit choklad, jag lovar att den inte är så avancerad att göra som den ser ut att vara
Brödet blir också mjukt och får en trevlig sötma. Dessutom full med härliga frön och riktigt lätt att baka om du har en degblandare och lite tålamod att vänta på att skållningen ska mogna över natten
Gårdagen var väldigt soft, även om jag var tvungen att kila in och jobba min sjätte dag för veckan. Det var ju första Mars och därmed dags för sortimentsskifte på spritbutiken och en himla massa nyheter som skulle upp på hyllorna innan öppning
Å vad glad jag blir. att så många av er uppskattar mina recept här inne, det sporrar mig att baka ännu mer och får mig att gnugga de där idéknölarna för att komma på fler godsaker
Tycker detta system fungerar ganska bra hos oss ( det går liksom inte att säga nej när man har sin vecka ) sen kanske det inte alltid blir gjort i den takt jag vill men men det bli gjort i alla fall och vi slipper tjat
Japp nu börjar det bli mildare ute. När jag var liten och andra barn tjatade om att köttbullar och pannkakor var deras favoriträtt så kunde jag kontra med räksmörgås, raggmunk, kålsoppa eller inlagd strömming
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
För när man väl står där och degen jäst klart och kompotten inte vill koka ner riktigt så snabbt som en annan vill är det lätt att, som jag, ta bort kompotten från spisen lite för tidigt, vilket medför att mycket av rabarberkompotten rinner ut när degen senare ska rullas ihop och det blir en himla sörja på bakbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.