Ibland är det så skönt att bara kapitulera, och laga en gammal omodern klassiker till middag. Någon gång, förhoppningsvis om många, många år, hoppas jag få ärva denna lilla skatt
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Tonåringarna har varit på filmmaraton och datalan på ungdomsgården i natt. Tack tina för ett enormt gott recept, fick Mvg av alla här hemma även tonåringarna
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Antingen äter man rätten som den är med en liten sked eller som jag gör, skedar upp härligheten och lägger det på mandelknäcke, gudars så gott det är
Jag älskar också att den sköter sig självt i ugnen och alla smaker gottar till sig där inne. Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här
I alla fall så måååste ni testa att göra den här chokladterrinen med mörk, ljus och vit choklad, jag lovaratt den inte är så avancerad att göra som den ser ut att vara
att så många av er uppskattar mina recept här inne, det sporrar mig att baka ännu mer och får mig att gnugga de där idéknölarna för att komma på fler godsaker
Vi delar upp matplaneringen ( tanken är väl att barnen ska laga maten sin vecka också så småningom men än så länge ligger det mest på mig ) plocka i och ur diskmaskinen, gå med soporna och hjälpa till med tvätten
När jag var liten och andra barn tjatade om att köttbullar och pannkakor var deras favoriträtt så kunde jag kontra med räksmörgås, raggmunk, kålsoppa eller inlagd strömming
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Hej ochtack för en fantastisk blogg. Tack för en fin blogg förövrigt. Det har varit påsklovoch jag har varit på resande fot, så middagarna har varken planerats eller dokumenterat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.