Mosa bananenmed en gaffel och rör ner den tillsammans med jordnötssmöret med luftiga tag. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker noga och rör ner det i smeten varvat med mjölken
Blanda resten av de torra ingredienserna och rör ner i banansmeten tillsammans med smöret. Mosa bananenmed strösockret (detta har jag inte gjort tidigare men bananen liksom smälter med sockret)
Först ut blev en sockerkakamed äpple och mandelmassa. Det var år och dagar sedan jag bakade en sockerkaka, men blev inspirerad av en kollega som tidigare i veckan hade gjort en härlig citronkaka
Mosa de mogna bananernaoch blanda i havregryn och kakao. De går snabbt att göra och passar perfekt när du är sugen på något sött, men ändå inte vill vara alltför onyttig
Här har jag varierat den klassiska sockerkakanmed att tillsätta lite sommarsmaker i form av jordgubbar och lime och resultatet blev en härligt god och fräsch kaka, perfekt att servera en tidig junidag då träden står i blom och sommaren smyger sig på
4 4 bananer 4 msk råsocker 2 msk smör eller margarin 1 dl pressad apelsinsaft 2 msk riven ingefära Till servering glass Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör, mjölk och apelsin. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, vallmofrön, salt och mjöl i en bunke
Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Blanda mjölet med bakpulvret och smaktillsatsen. Tillsätt det smälta smöret blandat med mjölken. Här kommer ett bra recept på en vanlig hederlig sockerkaka
Mosa bananenmed en gaffel i en skål, blanda sedan i övriga ingredienser. Vid servering lägger du lite kvarg mellan varje pankakare, skiva även bananoch jordgubbar och lägg på
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkakamed kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Vispa ägg och socker riktigt pösigt i en bunke, gärna med elvisp. Bara rör ihop florsocker med vatten, den ska vara väl utrörd så det inte är några klupar i glasyren
Jag serverade mina crêpes med varm jordnötssås och vaniljglass. Fin mosa bananenmed en gaffel. Mina barn tyckter det är jätte gott, speciellt med den varma jordnötssåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.