1220 g
ägg (4 st) 170 g strösocker (2 dl) 60 g vetemjöl (1 dl) 80 g potatismjöl (1 dl) 5 g bakpulver (1 tsk) 0,5 citron, zestSätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form cirka 22-24 cm i diameter med löstagbar kant. Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp. Blanda i raspet från en citron. Sikta i lite i taget av mjölblandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. Gör ett stickprov. Ta ut ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna. Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.
Smakade ej jättemycket citron. I övrigt är detta samma recept som Mammas prinsesstårtebotten. Om du gör i 3 formar för att slippa skära är det 15 min 175 grader varmluft.
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Varje bakelse består av tre smördegsbottnar. 4-5 plattor fryst smördeg. 11/2-1 msk vattenTina den frysta smördegen enligt förpackningen. Kantskär eventuellt och dela sedan i 3-4 bitar som är cirka 4 cm breda. 1Gör vaniljkrämen, vispa grädden och blanda ner lite vispgrädde i vaniljkrämen. 1Lägg sedan ihop bakelserna. 1Täck med den översta botten - lägg undersidan uppåt
hallon- eller chokladsås. hallon- eller chokladsåsKlicka på bilden för att spela klippet. 1Din godaste cheesecake. 1Tandpetare Din godaste cheesecake Valfri topping, t
Bortgöring. Tillsätt saltet, öka hastigheten och knåda degen ytterligare 7 minuter till en seg och elastisk deg. Bortgöring325 g vetemjöl 175 g vatten 10 g havssalt
Gör dig inte av med överblivna plastpåsar och tomma PET-flaskor. Dels för att själva processen med att både göra och och baka med den är så trevlig, spännande rentav
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa potatisen med en elvisp. När potatisen är mosad, tillsätt den varma gräddmjölken i en tunn stråle under vispning
Kommentarer
manuela-2
Smakade ej jättemycket citron. I övrigt är detta samma recept som Mammas prinsesstårtebotten. Om du gör i 3 formar för att slippa skära är det 15 min 175 grader varmluft.
manuela-2
Gör ej i tre bottnar då de blir torra!!!
Logga in eller Registrera för att kommentera.